KulturFlata

Vad är en kulturflata? En flat kultur? En ganska platt och tråkig kultur? En flata med yoggi? Nej, det är en lesbisk kulturfantast som klagar på allt och alla. Har åsikter om allt och ingenting, tycker både rätt och fel. Helt enkelt en flata med extremt intresse för kultur.

Miss Li i Karlskrona

Publicerad 2013-04-28 22:21:13 i Ljuva toner, kultur, musik,

I lördags var jag på konserten med Miss Li i Karlskrona tillsammans med Hildur, Oliver och Joline. Även Hildurs lillasyster och hennes kompis var med. 
Det var en av de mest fantastiska konserterna jag varit på på länge, lite jobbigt ljus när det gällde att fotografera, så ha lite överseende med det. 
 
 
Miss Li är verkligen en av de mest energiska människorna jag sett. Hon flög fram över scenen och klinkade på pianot, tog i publikens händer, fotograferades och bara log. Precis som en riktigt bra artist ska göra.

 
Innan vi kom till konserten var det världens tumult. Först var det 18 års gräns så vi funderade på hur vi skulle komma in där om Hildurs mamma var tvungen att passa lillebror innan konserten. När det hade löst sig så visade det sig att Hildurs syster och mammas biljetter var borta. Så efter en halvtimmes letande, ett akutskrivet meddelande på facebook till Oliver så åkte vi äntligen mot Karlskrona.

 
Hildurs mamma som kom ganska sent stod uppe på balkongen och det skulle tydligen ha synts på oss hur mycket vi älskade konserten. För hon såg inte scenen så mycket därifrån, men vad gör det när man kan kolla in fyra överexalterade ungdomar som skriker halsen av sig när en sådan fantastisk människa kommer ut på scenen.

 
Under mitt konstanta fotograferande tittade jag ibland mot mina vänner som var vid min sida, och att se hur de njöt gjorde bara hela konserten så himla mycket bättre. Trots att det var fulla folk i publiken. Det gjorde ingenting när de var där med mig liksom.
 
 
Jag hittar inte så mycket med den här konserten, mer än att det var riktigt dumt med en åldersgräns på 18, dock är det solklart att man måste ha en gräns när det serveras alkohol i baren. Men jag tror att det kunde dragit fler ungdomar om man haft en lite annorlunda gräns på det. Dock var det slutsålt. Hur fantastiskt är inte det egentligen!

 
Jag och Hildur ville ha en riktigt bra plats, så att vara på den säkra sidan så åkte vi dit vid insläppet, två timmar innan konserten började. Och lokalen var så himla mysig att man kunde sitta där i några timmar. Mannen på bilden satt där från sju till nio, så himla ensam och vacker. Hildur och jag drog runt och kollade affärer, köpte godis och pratade skit.

 
Hela lokalen var upplyst med svaga röda lampor och stearinljus.

 
Oliver och Joline är verkligen helt fantastiska människor att umgås med, så otroligt kulturellt inresserade. Verkligen glad att ha dem som vänner!

 
Ljudet under konserten var helt otroligt, man hörde sången, alla instrumenten. Och det enda som var riktigt irriterande var de småfulla människorna som busvisslade sig igenom iprincip varje tyst sekund. Väldigt tur att det knappt är något tyst när Miss Li far runt.

 
Jag tycker verkligen att alla borde se upp till Miss Li, den kroppen hon har är helt perfekt. Rösten är så himla vacker, hon är en bra artist och hennes publikkontakt är helt otrolig.

 
Kvällen slutade med att jag köpte två skivor och en tygväska från hennes merch shop.
Nu dansar jag hela vägen hem lycklig.
 
Kulturflata Punkt.

Om

Min profilbild

Kulturflata

Småstadsflicka från en håla i Sverige som begett sig till en större stad för att plugga teater. Jag anser alltid att min åsikt är rätt tills jag byter åsikt, för då är den rätt. Intresserad av allt som har med kultur att göra. Från människor till konst. Blir hellre arbetslös än jobbar på kontor.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela