KulturFlata

Vad är en kulturflata? En flat kultur? En ganska platt och tråkig kultur? En flata med yoggi? Nej, det är en lesbisk kulturfantast som klagar på allt och alla. Har åsikter om allt och ingenting, tycker både rätt och fel. Helt enkelt en flata med extremt intresse för kultur.

Kranvattnet på Helsingborgs pubar

Publicerad 2015-09-27 23:07:58 i Allmänt, Folkislivet,

Söndagskvällen närmar sig sitt slut och jag är mästaren av kranvattnet på pubarna i Helsingborg.
Det hela började med att Clara och hennes flatmate ville ut på stan på kvällen och det bestämdes att vi skulle köra en pubrunda genom att slå tärningen och se vart vi hamnar.
Jag som inte dricker alkohol bestämde mig därför för att testa kranvattenutbudet på de pubar som vi kom till.
Vi började på Madame Mustache. Ett fett mysigt ställe i ett gammalt hus. 
På Madame Mustache fick jag runda isbitar med mysiga hål i som smälte långsamt vilket gjorde att vattnet var kallt. Vilket det var även utan isen.
Efter Madame slogs tärningen och det begavs sig till stället som hette Bara Rock. När vi väl kom fram insåg vi att det var nedlagt. Mitt emot det fanns dock en liten pub som hette Viking, så vi gick dit!
På viking spelades det livemusik av en, enligt Clara, Hasse Andresson-kopia. Det var Country för hela slanten och vi sänkte medelåldern med typ 20 år. 
På viking var vattnet ljummet, isbitarna små och smälte snabbt. Den roliga trubaduren höjde dock betyget.
Efter Viking slogs tärningen igen och vi skulle bege oss till Utposten. Det som var lite dumt med vårt upplägg var att pubarna låg, BOKSTAVLIGT TALAT, i varsin ände av stan så vi har säkert gått en mil bara mellan de olika ställena. Väl på Utposten gick jag, Clara och Anton rakt in utan någonting, men resten av gänget blev stannade i dörren och eftersom att vi var några som inte var 20, så fick vi egentligen inte vara där. Tärningen slogs om och vi blev skickade till Hamnkrogen.
På Hamnkrogen var vattnet kallt och isbitarna var fyrkantiga och smälte väldigt långsamt. Själva Hamnkrogen är ett runt hus med en typ rund bar i mitten och en uteservering som också är typ rund.
Efter Hamnkrogen ville folket jag umgicks med dricka shots och då fanns det ett ställe rakt över gatan, Kings Corner, som tydligen hade billiga och bra shots, så dit gick vi. På Kings Corner var vattnet ljumet och jag fick ingen is. Om jag skulle välja mellan Kings Corner-vattnet och Viking-vattnet, så vinner Kings-vattnet för det var lite svalare och kändes fräschare än Vikings. 
Efter Kings Corner slogs tärningen och pekade på Vinylbaren. När vi kom dit visade det sig dock att det kostade hundra kronor att komma in, och det var det ingen av oss som ville betala. Vi slog istället tärningen så att den visade Charles Dickens Pub och resturang, vilken låg i andra änden av stan. Vad annars liksom. Vi började spatsera men kom aldrig fram utan vi hamnade på Max för att folk var hungriga.
Vattnet på Max var lite halvljumet, men jag fick ta hur mycket is jag ville och isen var formad i små kuber som inte smälte allt för snabbt.
Efter Max begav vi oss hemåt för att sova ut och vakna upp till en Söndag som innebar Kvart i nio-fika och pepp inför Blod- och supermåne tittande vid fyra imorgon bitti.
Håll tummarna för att jag kommer upp!
 
Kulturflata Punkt.

Om

Min profilbild

Kulturflata

Småstadsflicka från en håla i Sverige som begett sig till en större stad för att plugga teater. Jag anser alltid att min åsikt är rätt tills jag byter åsikt, för då är den rätt. Intresserad av allt som har med kultur att göra. Från människor till konst. Blir hellre arbetslös än jobbar på kontor.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela