KulturFlata

Vad är en kulturflata? En flat kultur? En ganska platt och tråkig kultur? En flata med yoggi? Nej, det är en lesbisk kulturfantast som klagar på allt och alla. Har åsikter om allt och ingenting, tycker både rätt och fel. Helt enkelt en flata med extremt intresse för kultur.

Det naturligaste i världen.

Publicerad 2016-03-21 23:22:31 i Menstalks,

Jag älskade mens även på gymnasiet.
Här, min menskrönika.

 

Ursäkta mig, men är det inte dags att vi pratar om det viktiga i livet lite nu? Jag menar, det är ju mänskligt, hälften av världens befolkning stöter på det. En fjärdedel avskyr det och andra älskar det till en ohälsosam grad. Jag hör till den hatälskande delen och det jag pratar om, det är MENS. 

MENSMENSMENSMENSMENSMENSMENSMENSMENSMENSMENSMENS.

Det är inte så farligt med mens, faktiskt, jag har provat nu i tio år snart. Du kommer inte att dö av din mens, eller få könsjukdomar heller. Det finns nästan bara fördelar med mensen..

Som 20åring har jag haft ungefär 158 mensveckor. 158 veckor som det forsat blof ur min kropp. Det låter som värsta skräckfilmen, men så är det inte alls. Om du inte får mensvärk. För det finns ju också. Mina mensveckor har kostat mig otroligt mycket pengar. Att ha mens kostar ingenting, men vi måste tänka på alla de produkter som jag använder för att det inte ska vara blodfläckar på varenda möbel som jag någonsin suttit i. Och herregud vad mycket pengar jag skulle sparat om jag bara fått mensskydd från staten.  

2014 gjorde konstnären Jenny Markstedt tampongljus som hon sålde på Konstfacks julmarknad och jag tänker beställa ett eget! Det ska jag tända på köksbordet och prata högt om mens, för det är inget äckligt. Vi måste sluta gömma tampongerna i handen när vi, vad vi tror är osynligt, smyger till toaletten för att byta. Vi måste sluta gömma bindan i tröjarmar och koftor när vi går till toaletten. Men mest av allt måste ALLA SLUTA MED ATT FRÅGA OM EN HAR MENS NÄR EN ÄR LITE UPPRÖRD ÖVER NÅGOT. En kan bli upprörd när en har PMS, men PMS är inte samma sak som MENS. Dessutom är det inte själva PMSen som gör en upprörd, utan det är alla hormoner i kroppen som spökar runt, och det spökar även hos människor utan mens.

Mens är liksom det mest naturliga som finns.

Nu sitter det säkert någon där som tänker att ”åh, den stackars lilla tjejen har mens och är upprörd. Nej juste, det är inte mens, det är PMS. Lilla vännen då”

Till er säger jag bara en sak. LÄGG AV. Det är ingen som tycker att ni är roliga. Minst 90 % av er som säger så är troligtvis män och till ert försvar kan jag berätta att ni mognar senare än vissa andra. Det är nästan okej att ni inte riktigt fattar vad jag pratar om.

Men för att förklara för er, mens är inget äckligt. Det är naturligare än den mat ni äter, naturligare än de kläder ni bär på kroppen, det är till och med naturligare än snus och det som ni läser denna text på. Dessutom, består mens av blod och består inte vi alla av en stor mängd blod?

Så börja prata om mens vid matbordet, fira att du fick mens ännu en månad! Yes! Ingen graviditet här inte! För mens är inget jäkla äckligt onaturligt påhitt, it’s the real deal och JAG ÄLSKAR DET!

Om

Min profilbild

Kulturflata

Småstadsflicka från en håla i Sverige som begett sig till en större stad för att plugga teater. Jag anser alltid att min åsikt är rätt tills jag byter åsikt, för då är den rätt. Intresserad av allt som har med kultur att göra. Från människor till konst. Blir hellre arbetslös än jobbar på kontor.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela