KulturFlata

Vad är en kulturflata? En flat kultur? En ganska platt och tråkig kultur? En flata med yoggi? Nej, det är en lesbisk kulturfantast som klagar på allt och alla. Har åsikter om allt och ingenting, tycker både rätt och fel. Helt enkelt en flata med extremt intresse för kultur.

Klockan är 09.55 och det är fullt av snö utanför fönstret

Publicerad 2015-11-22 10:13:17 i Allmänt, Folkislivet,

Det är nu Söndag morgon och jag är full av julkänsla. Full av vinterkänslor, äppel och kaneldofter och en längtan efter pepparkaksdofter.
 
Just nu pågår en manifestation som heter Run for your Life. Det är en manifestation av Riksteatern för att få politikerna på det stora klimatmötet Cop21 i Paris att ta tag i klimatfrågorna NU. För det kan inte vänta längre. Vi på min skola valde att engagera oss i manifestationen genom att anmäla oss till att springa på sträckan från norra sverige ner till Paris. De utvalda blev jag och min klasskompis Kushtrim. Vår sträcka blev inte den längsta, men vi drog vårt strå till stacken och sprang för klimatet.
Det var dock inte bara vi som sprang, utan hela klassen engagerade sig. De klädde ut sig till olika djur och sprang med skyltar som sa "rädda oss" "rädda julen"(Elias var Tomte) osv. Jag fick i uppdrag att springa den sista sträckan och när jag nådde mitt slut, som var busshållsplatsen ute vid vägen, så sprang jag rakt in i Annas armar.
Alla människor som springer Run for your Life får skriva en historia eller berättelse till varför de springer och alla berättelser finns att läsa HÄRRun for your Lifes hemsida där det även går att följa livesändningen av maratonet.
(Anna var utklädd till Lorax, för er som undrar)
 
När jag sprang så sprang jag för snön och att vi skulle få fler snödränkta vintrar och igår, dagen efter, så kom snön!
Jag tog mina muskulösa ben och vandrade till affären för att införskaffa mig mat, och lite julpynt. Mitt rum har nu blivit pyntat och utsett till lägenhetens mysigaste julrum.
 
Livet här nere flyter på så otroligt bra, vi är ute på turnéspelningar (Följ gärna min pjäs på Facebook HÄR) och lever livet. Det är inte långt kvar till jullovet nu och jag undrar bara vart all tid tagit vägen och vad jag ska göra utan mina fina klasskompisar, lägenhetskompisar och skolan när det är slut här.
Men det struntar vi i att tänka på nu.
 
Kulturflata Punkt.

Om

Min profilbild

Kulturflata

Småstadsflicka från en håla i Sverige som begett sig till en större stad för att plugga teater. Jag anser alltid att min åsikt är rätt tills jag byter åsikt, för då är den rätt. Intresserad av allt som har med kultur att göra. Från människor till konst. Blir hellre arbetslös än jobbar på kontor.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela